אושר בטרומית: הכרה ברשיונות מקצועות בריאות על בסיס הנחיות האיחוד האירופאי, כדי לאפשר לעולים חדשים להמשיך לעסוק בהם. אם הצעת החוק תעבור בהמשך, בוגרי לימודי רפואה כללית, רפואת שיניים ורוקחות בחו"ל, שהכשרתם מוכרת באירופה, יוכלו להתחיל לעבוד במקצועם אוטומטית, ללא מבחנים כפי שנדרש כיום.
עוד בעניין דומה
מליאת הכנסת אישרה אתמול (ד') בקריאה טרומית, את הצעת חוק הכרה ברשיונות מקצועיים על בסיס הנחיות האיחוד האירופאי (תיקוני חקיקה), התשפ"ג-2023, של חה"כ דן אילוז (הליכוד). 30 חברי כנסת תמכו בהצעה ללא מתנגדים והיא תועבר לוועדת הבריאות.
על פי הצעת החוק, השלמת לימודי רפואה, רפואת שיניים או רוקחות, במוסדות שבהם הלימודים מוכרים לפי הדירקטיבה האירופאית, כחלק ממסלול הכרה אוטומטית בכשירות מקצועית, תיחשב למילוי דרישות ההשכלה לגבי המקצועות האמורים בישראל.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "אחד מחסמי העלייה והקליטה המרכזיים הוא הליך ההכרה ברשיונות מקצועיים של עולים ותושבים חוזרים. רבים מן העולים שמגיעים לישראל אינם מצליחים להיקלט בה וחוזרים למדינות המקור לאחר שהתייאשו מלקבל הכרה ברשיונותיהם, חלקם אף בעלי מקצוע ותיקים במדינות מוצאם. זאת, בנוסף ליהודים רבים הבוחרים מראש שלא לעלות לישראל מחשש שלא יוכרו רשיונותיהם.
"העיסוק במקצועות הרפואה, רפואת שיניים, סיעוד, רוקחות ומיילדות, רווח מאד בקרב האוכלוסיה היהודית בעולם. במקצועות הללו חלקם של היהודים גבוה ביחס לחלקם באוכלוסיה, וחלקם של בעלי המקצועות הללו בקרב היהודים גבוה ביחס לחלקם של בעלי מקצועות אחרים. לפיכך, ישנה חשיבות מיוחדת למציאת פתרונות יעילים לסוגיית ההכרה ברשיונות אלה, וכל זאת תוך שמירה על הרמה המקצועית של שירותי הבריאות בישראל".
בדיון אמר חה"כ אילוז כי הכוונה אינה רק לעולים אלא לכולם והוסיף: "אין סיבה להוסיף עוד רגולציה מעבר למה שיש באירופה. במקרה שלנו, אם תואר נחשב מספיק טוב למדינות כמו צרפת וגרמניה, אין סיבה שהוא לא ייחשב טוב מספיק בישראל; אם רופא שיצא ממדינה מסוימת יכול לעבוד בבלגיה או בשוודיה, למה שלא יוכל לעבוד בארץ? וזה מבלי לדבר על הערך הציוני".
שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי יצחק שמעון וסרלאוף, בשם שר הבריאות, אמר כי כיום משרד הבריאות "מטרת הצעת החוק, סיוע בקליטת עלייה, הינה מטרה נעלה. יחד עם זאת, יש להבטיח רמה מקצועית גבוהה של העוסקים במקצועות הרפואה במדינת ישראל".