חדשות

מסתמן: משרד הבריאות יכיר ברישיון אירופאי במקצועות בריאות

אושרה בקריאה טרומית הצעת החוק שתסייע בקליטת עלייה של בוגרי לימודי רוקחות, מיילדות ורפואת שיניים בחו"ל | מי שהכשרתם מוכרת באירופה יוכלו להתחיל לעבוד במקצועם ללא מבחנים כנדרש כיום

רוקחת, בית מרקחת. אילוסטרציה

אושר בטרומית: הכרה ברשיונות מקצועות בריאות על בסיס הנחיות האיחוד האירופאי, כדי לאפשר לעולים חדשים להמשיך לעסוק בהם. אם הצעת החוק תעבור בהמשך, בוגרי לימודי רפואה כללית, רפואת שיניים ורוקחות בחו"ל, שהכשרתם מוכרת באירופה, יוכלו להתחיל לעבוד במקצועם אוטומטית, ללא מבחנים כפי שנדרש כיום.

מליאת הכנסת אישרה אתמול (ד') בקריאה טרומית, את הצעת חוק הכרה ברשיונות מקצועיים על בסיס הנחיות האיחוד האירופאי (תיקוני חקיקה), התשפ"ג-2023, של חה"כ דן אילוז (הליכוד). 30 חברי כנסת תמכו בהצעה ללא מתנגדים והיא תועבר לוועדת הבריאות.

על פי הצעת החוק, השלמת לימודי רפואה, רפואת שיניים או רוקחות, במוסדות שבהם הלימודים מוכרים לפי הדירקטיבה האירופאית, כחלק ממסלול הכרה אוטומטית בכשירות מקצועית, תיחשב למילוי דרישות ההשכלה לגבי המקצועות האמורים בישראל.

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "אחד מחסמי העלייה והקליטה המרכזיים הוא הליך ההכרה ברשיונות מקצועיים של עולים ותושבים חוזרים. רבים מן העולים שמגיעים לישראל אינם מצליחים להיקלט בה וחוזרים למדינות המקור לאחר שהתייאשו מלקבל הכרה ברשיונותיהם, חלקם אף בעלי מקצוע ותיקים במדינות מוצאם. זאת, בנוסף ליהודים רבים הבוחרים מראש שלא לעלות לישראל מחשש שלא יוכרו רשיונותיהם.

"העיסוק במקצועות הרפואה, רפואת שיניים, סיעוד, רוקחות ומיילדות, רווח מאד בקרב האוכלוסיה היהודית בעולם. במקצועות הללו חלקם של היהודים גבוה ביחס לחלקם באוכלוסיה, וחלקם של בעלי המקצועות הללו בקרב היהודים גבוה ביחס לחלקם של בעלי מקצועות אחרים. לפיכך, ישנה חשיבות מיוחדת למציאת פתרונות יעילים לסוגיית ההכרה ברשיונות אלה, וכל זאת תוך שמירה על הרמה המקצועית של שירותי הבריאות בישראל".

בדיון אמר חה"כ אילוז כי הכוונה אינה רק לעולים אלא לכולם והוסיף: "אין סיבה להוסיף עוד רגולציה מעבר למה שיש באירופה. במקרה שלנו, אם תואר נחשב מספיק טוב למדינות כמו צרפת וגרמניה, אין סיבה שהוא לא ייחשב טוב מספיק בישראל; אם רופא שיצא ממדינה מסוימת יכול לעבוד בבלגיה או בשוודיה, למה שלא יוכל לעבוד בארץ? וזה מבלי לדבר על הערך הציוני".

שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי יצחק שמעון וסרלאוף, בשם שר הבריאות, אמר כי כיום משרד הבריאות "מטרת הצעת החוק, סיוע בקליטת עלייה, הינה מטרה נעלה. יחד עם זאת, יש להבטיח רמה מקצועית גבוהה של העוסקים במקצועות הרפואה במדינת ישראל".

נושאים קשורים:  מקצועות בריאות,  מבחני הסמכה,  הצעת חוק,  רוקחים,  מיילדות,  רופאי שיניים,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
01.06.2023, 23:41

כלומר, מבטלים מבחנים ברמה דיי נמוכה מלכתחילה שהצרפתים המהוללים לא מסוגלים לעבור (על אף רמתם הגבוהה כמובן), ועל הדרך שוב מכניסים את רומניה, בולגריה וכו' למאגר הרופאים החדשים?

אנונימי/ת
02.06.2023, 09:15

למען הצדק, לאשר רק לעולים ממדינות שמכירות ברישיון רופא ישראלי ובתעודת מומחה ישראלית.

אנונימי/ת
02.06.2023, 09:27

גרמניה וצרפת זה בסדר, נכיר ברישיונות של מדינות אירופאיות נחשלות גם כן?

אנונימי/ת
02.06.2023, 10:56

סופסוף. מכיר מספר כאלו שלא עולים רק בגלל הפחד שלא למצוא עבודה. מעודד לשמוע שחזרה ההתמקדות לעידוד עליה.

אנונימי/ת
02.06.2023, 14:40

בוגרי חו"ל ממזרח אירופה ממוטטים את הרפואה בישראל

אנונימי/ת
02.06.2023, 17:32

וככה הולך ופוחת הדו

אנונימי/ת
03.06.2023, 10:11

בתור רופא שלמד במולדובה ומכיר מספר רב של רופאים שלמדו באירופה לרבות רוסיה, אוקראינה, רומניה, איטליה, צ'כיה, פולין, הונגריה וכדומה...
מבחני הרישוי בארץ מצחיקים.
איכות הלימודים ובמיוחד בשנים הקליוניות במדינות אלו זוועתית!!!
הרופאים "הזרים" במדינות אלו - בעצם תלמידים מחו"ל שמגיעים בכדי ללמוד רפואה ולחזור לביתם מקבלים יחס שונה והרבה יותר מתירני רק בשל עובדה זו! כל המערכת עובדת בצורה הזאת שהם מיועדים לסיים את הלימודים וללכת לטפל באנשים במדינה שלהם אז לאף אחד לא איכפת בכלל מה הם יודעים או לא... לרוב לא יאפשרו להם באמת לעבוד במדינה בה הם למדו!
לאפשר לאנשים להגיע ולהיכנס לשוק העבודה בלית כל בקרה זו טעות חמורה !
להיפך! צריכים להחמיר ולדרוש אף יותר מהרופאים המגיעים מחו"ל בידיוק כמו שעושים האמריקאים!
יש מחסור ברופאים?! שיפתחו אוניברסיטה נוספת \ יפתחו מקומות נוספים ללמידה בארץ תחת הפיקוח וההדרכה שלנו!

אנונימי/ת
06.06.2023, 04:01

בתור בוגרת איטליה, הלימודים שם היו קשים מאוד. המבחנים בארץ לא היו קשים ולא היוו מכשול. אכן החלק התיאורתי גדול מאוד והחלק הקליני זעום. אבל משלימים אותו עוד לפני הסטאז' כעוזר רופא או במקרה שלי בעיקר בסטאז' ואז בהתמחות.